Twitter profiel, C-idee Communicatie, Sandra de Blaeij

Twitter geeft profielen een nieuw uiterlijk

Twitter profiel, C-idee Communicatie, Sandra de BlaeijTwitter is begonnen met de uitrol van een nieuw uiterlijk van profielen op de site. Letters, afbeeldingen en knoppen zijn daarbij groter.
Zowel de profielfoto als de headerafbeelding hebben in het nieuwe profiel meer ruimte, meldt Twitter.

De profielfoto staat nu links in plaats van in het midden van de headerafbeelding, met daaronder de biografie van de gebruiker. Tweets staan nog altijd in het midden, het formaat van de letters is nu afhankelijk van hoe populair een tweet is.

Wordt een tweet meer gedeeld en wordt er meer op links in de tweet geklikt, is het lettertype wat groter. Daarnaast is het mogelijk een bepaalde tweet bovenaan de tijdlijn te pinnen, zodat die blijft staan zelfs als er andere tweets worden geplaatst.

Bovendien is het makkelijker te filteren welke onderdelen van iemands tijdlijn zichtbaar is. Gebruikers kunnen filteren tussen enkel tweets, tweets inclusief reacties en enkel tweets met foto en/of video.

Het nieuwe profiel wordt stapsgewijs uitgerold naar alle gebruikers. Het Twitter-profiel van C-idee Communicatie heeft het nieuwe uiterlijk bijvoorbeeld al.

Met het nieuwe design is er ook een nieuwe headerafbeelding en een nieuwe profielfoto. Het verschil met het oude design is dat de headerafbeelding nu over gehele breedte van het scherm wordt geplaatst. Op het moment dat je het scherm gaat schalen dan zal de afbeelding automatisch mee worden geschaald. Het advies van Twitter is om een afbeelding te gebruiken van 1500 pixels bij 500 pixels maar je moet hierbij wel rekening houden met het feit dat de afbeelding wordt geschaald. Om bijvoorbeeld toegevoegde teksten of een logo altijd in beeld te houden dien je daarom zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de afbeelding een marge aan te houden van minimaal 70 pixels.

Wat betreft de profielfoto is deze een stuk groter geworden, het advies van Twitter wat betreft deze afbeelding is om een bestand te uploaden van 400 pixels bij 400 pixels.

Door: NU.nl/Floris Poort en websonic.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.