Social Media Toolkit

Met de Social Media Toolkit heeft u het gereedschap in huis om uw communicatie te versterken

Het inzetten van nieuwe media voor jouw bedrijf heeft gevolgen. Hoe ga je om met medewerkers die Twitteren onder werktijd, of juist niet Twitteren? Hoe kunnen de resultaten gemeten worden? Wat is het beleid, hoe wordt er gecommuniceerd via Twitter, Facebook, LinkedIn? Wie is er verantwoordelijk voor de inhoud, content van de berichten? Kortom, allemaal vragen die komen kijken bij het inzetten van Social Media. C-idee Communicatie kan je adviseren met organisatorische vraagstukken en heeft speciaal de Social Media Toolkit ontwikkeld.

Inhoud Toolkit:

Social Media Scan

Iedereen heeft het over social media. Maar wat heeft jouw bedrijf er aan? Hoe zorg je ervoor dat het jouw omzet vergroot? Met de Social Media Scan helpen we je die vragen te beantwoorden. Er zijn diverse scans mogelijk: van basis tot uitgebreid.

Social Media Workshop / Trainingen 

Hoe kan ik rendement halen uit social media? Hoe en welke social media gebruik ik om te profileren? Hoe moet ik het inrichten? Wat zijn de do’s and don’t bij social media en wat is er allemaal mogelijk? C-idee geeft diverse workshops en trainingen op 3 niveau’s: basis, gevorderden en masterclasses met de mogelijkheid om dit af te stemmen op organisatie, branche en doelgroep.

Social Mediaplan 

Social media plan met doelgroepanalyse, communicatiedoelstellingen, communicatiedoelen, boodschap, communicatiekalender (planning voor half jaar van de belangrijkste communicatieactiviteiten) en overzicht kosten.

Social Media Gedragsregels

Het adviseren/opzetten van gedragsregels voor organisaties.

Begeleiding

3-uur durende uitleg hoe social media kanalen opgezet kunnen worden en hoe ermee te werken (bijv. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Slideshare etc.)

Social Media support

C-idee PrePaid is een bundel van vooraf ingekochte uren voor communicatiesocial media en marketing werkzaamheden: of het nu om ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van  jouw strategie gaat of om de dagelijkse monitoring en invulling. En of het nu Twitter, PinterestLinkedInFacebook betreft of om het even welke andere sociale netwerken en media. U krijgt een aantrekkelijke korting op ons uurtarief, de uren zijn een jaar lang geldig en u kunt ze op ieder gewenst moment besteden zonder verdere verplichtingen.

Social Media Huisstijl
Profilering begint met het opzetten van een huisstijl. Vaak begint dit met een logo en briefpapier en aansluitend een website. Waarom zou je deze herkenbaarheid dan ook niet doortrekken naar je social media kanalen? Of het nu gaat om het ontwerpen van bijv. een avatar, achtergrond Twitter, banner en welkomstpagina Facebook, wij helpen je ook met de configuratie en set-up van bijv. jouw Twitter en Facebook Fanpage account.