Communicatie- en marketingadvies nodig?

Met welke diensten kan ik jou ondersteunen?

C-idee Communicatie bied de volgende diensten aan: Strategie & Advies, Content & Creatie en Coaching & Training. Ik ben een verlengstuk voor elke ondernemer. Met mijn diensten wil ik inspireren, kennis delen en jou leren hoe jij jouw bedrijf of jezelf uniek en onderscheidend kan positioneren en profileren, zowel intern als extern.

Voor ondernemers en bedrijven die willen focussen op hun kerntaken en het een en ander willen uitbesteden, bied ik ondersteuning aan met creatieve ideeën, strategie tot en met ontwerp en uitvoering.

C-idee Communicatie beschikt over een netwerk van specialisten zoals: vormgevers, tekstschrijvers, fotografen, internetspecialisten en drukkers. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goede invulling van jouw opdracht. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden uit de producten en diensten.

Communicatie & Strategie

Wanneer bedrijven investeren in een praktisch (marketing-)communicatieplan, dan bied een strategie aan op een MarComplan op 1 A3. Van Missie/visie, tone of voice, de boodschap die afgestemd is per doelgroep, de communicatiedoelstellingen en de nodige communicatiemiddelen en -kanalen.

Je wilt graag weten hoe jouw doelgroepen over je denken en hoe je de markt anders kunt benaderen?  Of het nu gaat om een strategie, communicatieplannen, introductiebrochure voor nieuwe medewerkers, persbeleid, nieuwsbrieven of positionering- tot fusie trajecten. Je kan beroep doen op mij als communicatieadviseur voor strategie en advies.

Content & creatie

Je hebt een fantastisch idee voor een naam of product, maar hoe ga je het vormgeven? C-idee Communicatie helpt jou met het bedenken van een passende naam voor jouw bedrijf, product of dienst en het ontwerpen van een logo en een opvallende huisstijl die past bij jouw identiteit.

Als je naamsbekendheid wilt opbouwen, dan betekent dit dat je moet investeren in je communicatie en marketing. Je wilt tenslotte klanten. Het promoten van je bedrijf kan op verschillende manieren. Uiteraard is het van belang dat je betrouwbaar en professioneel overkomt. Dan is het belangrijk dat je communicatiemiddelen een consistente uitstraling hebben. Een huisstijlhandboek of vormstrategie kan jou en ook derden (zoals een reclamebureau, fotograaf en tekstschrijver) die voor jou aan de slag gaan hierbij helpen.

Als de huisstijl staat, kan een begin gemaakt worden aan het ontwerpen van o.a. brochures, flyers, advertenties, e-mailnieuwsbrieven en WordPress websites. Aansluitend kunnen er Word-, PowerPoint,- Outlook en Prezi-sjablonen ontwikkeld worden, zodat je beschikt over een complete en verzorgde communicatielijn.

Je bent dan nog niet klaar!

Je hebt een logo, een huisstijl, de beelden zijn bepaald en nu kan het werk beginnen. Om je bedrijf te promoten zet je diverse kanalen en middelen in. Voor deze kanalen en middelen heb je content nodig.

Wikipedia omschrijft dit als: Content is een verzamelnaam voor informatie die je online met elkaar kunt delen. Content kan geschreven tekst zijn, maar omvat ook beeld en geluid. Je kunt hierbij denken aan foto’s, video’s, geluidsfragmenten en bijvoorbeeld infographics. De term content wordt vaak gebruikt in de online marketing. Welke content past dan bij jou bedrijf? Welke teksten, foto’s en boodschappen passen hierbij? Niet iedereen is creatief of heeft tijd om hier lang over na te denken. Je kan dan 2 dingen doen:

  1. Iemand inschakelen die dit voor jou verzorgt.
  2. Leren hoe je zelf kan doen.

Als coach en creatieve denktank kan ik je helpen met beide punten. Wil je hierover van gedachten wisselen? Maak dan vrijblijvend een afspraak om dit te bespreken tijdens een kopje koffie of thee.

Coaching & Training

Heb jij vragen als:

  • Hoe kan je nu met een klein promobudget goed uit de verf komen?
  • Hoe weet ik hoe ik mijn bedrijf het beste kan promoten en klanten krijg?
  • Hoe kan ik zelf mijn website bijhouden?
  • Met welke communicatiemiddelen bereik ik mijn doelgroep?
  • Hoe zet ik een e-mailnieuwsbrief op?
  • Welke vormen van Social Media zijn er en hoe kan je deze kanalen efficient inzetten? Hoe kan ik Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube gebruiken? Wat zijn succesverhalen en wat zijn de risico’s?

Als coach en trainer inspireer, leer en help ik bedrijven en ondernemers om zelf aan de slag te gaan met hun marketing en communicatie activiteiten. Dit kan door middel van een coachingstraject of door het volgen van interactieve workshops.

Meer weten? Je kan mij o.a. bereiken via:

  06-48958362

info[@]c-idee.com