25 Twitter tips

Tweet jezelf naar conversie. De betere Twitter tips voor conversie

Op internet kun je op allerlei manieren nieuwe bezoekers naar je website of blog trekken en Twitter is daar een van de beste voorbeelden van. Twitter kan een effectief middel zijn om het bereik van je merk, website of blog te vergroten, door een vaste volgersgroep aan je te binden en deze vervolgens regelmatig berichten, updates en tips te versturen. Met Twitter kun je werken aan je imago, je doelgroep binden, nieuwe contacten leggen en het bezoek naar je website vergroten. Maar hoe zet je Twitter eigenlijk effectief in? Lees de 25 Twitter tips en ontdek hoe je Twitter het beste kunt inzetten als onderdeel van je marketingstrategie.

Gebruik Twitter zoals het bedacht is

Twitter is een communicatieplatform waarop je regelmatig je status doorgeeft in maximaal 140 karakters. De nadruk ligt op interactie en dialoog en het is de bedoeling dat je originele content verspreid die over jezelf, over je bedrijf of over je merk gaat. Gebruik Twitter zoals het bedacht is en probeer origineel te zijn want zomaar wat rondsturen levert weinig op

Zorg voor een compleet profiel met lay-out

Voorzie je profiel van een lay-out en een originele profielfoto. De lay-out van je profiel kun je voorzien van een kleurstelling, een achtergrond, een profielfoto en een grotere profielfoto. Veel bedrijven plaatsen hun contactgegevens op hun achtergrond voor maximale bereikbaarheid. Je profielfoto wordt prominent gebruikt bij je tweets dus een opvallende foto is een goed idee.

Schrijf een pakkende bio over jezelf

Je kunt een biografie aan je profiel toevoegen van maximaal 160 tekens. Je wil misschien wel heel veel vertellen maar de ruimte is schaars. Je bio wordt veelvuldig getoond in combinatie met je profiel en dit is vaak het eerste wat potentiële volgers over je lezen. Kies daarom voor een pakkende bio die de kern raakt van wie je bent of wat je doet.

Integreer met LinkedIn en Facebook

Je Twitter account kun je eenvoudig koppelen aan je persoonlijke profiel van bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en Hyves. Hiermee wordt je Twitterfeed automatisch gepubliceerd op je sociale profielen. Je kunt je feed ook op je bedrijfspagina van Facebook plaatsen. Handig! Maar hou in de gaten dat je op je sociale profielen niet spam-achtig overkomt.

Geef applicaties toegang en gebruik ze

Er zijn veel applicaties die kunnen samenwerken met Twitter, zoals Foursquare, SlideShare, Facebook en YouTube. Je kunt deze applicaties toestaan om automatisch content op Twitter te delen. Wees hierin zorgvuldig en voorkom dat je applicaties tweets de wereld insturen die niet interessant zijn; je volgers kunnen dit als hinderlijk ervaren.

Plaats een link in je e-mailondertekening

Je wil natuurlijk veel volgers bereiken op Twitter. Wat is er makkelijker dan het plaatsen van een icoontje in je e-mailondertekening met hierin een link naar je account? Dankzij de gratis reclame in iedere e-mail die je verstuurt kunnen de contacten die je toch al hebt je Twitter account makkelijk vinden. Mooie icoontjes vind je in deze 35 iconensets.

Breng focus aan in je onderwerpen

Willekeurige tweets de wereld insturen heeft weinig zin want hier krijg je een behoorlijk wazig profiel. En dat is voor veel potentiële volgers niet interessant, je zult zelfs helemaal niet gevonden worden. Ben je bewust van je doelgroep, kies één onderwerp en zorg ervoor dat een aanzienlijk deel van je tweets voor je doelgroep interessant is.

Plaats unieke content

Niets werkt beter dan tweets met unieke content, een opvallende boodschap of veel nieuwswaarde. Loop vooral niet achter de massa aan door over allerlei globale onderwerpen te tweeten want dan val je niet op. Het beste verwijs je vanaf Twitter door naar zelf geschreven artikelen op je eigen blog met originele content. Lees hiervoor de 27 Blog tips!

Prijs jezelf niet de hemel in

Communicatie op Twitter werkt net zoals in het echte leven dus prijs jezelf vooral niet de hemel in. Het wordt namelijk maar door een enkeling gewaardeerd wanneer je jezelf te veel schouderklopjes geeft…Tweet dus niet voortdurend over jezelf en je eigen prestaties. Beter kies je een enigszins objectieve positie en blijf je inhoudelijk.

Hou het luchtig en ben positief

Twitter is geen medium om al te zware berichten de wereld in te sturen. Omdat je maar 140 karakters per tweet hebt is iedere tweet kort en krachtig. De impact van negatieve tweets kan groot zijn want er is geen ruimte voor nuance. Gebruik Twitter dan ook vooral voor positieve tweets die triggeren om verder te lezen naar een artikel.

Gebruik verkorte links

Een tweet bevat maximaal 140 karakters dus de ruimte is schaars en het is geen optie om langere berichten over meerdere tweets te verspreiden. Wil je verwijzen naar een willekeurige webpagina? Dan kun je het beste de URL verkorten zodat je meer ruimte hebt voor je tekst. Kies voor een programma waarmee je URL’s kunt verkorten, bijvoorbeeld Bit.ly.

Maak gebruik van hashtags

Met hashtags # kun je woorden in je tweets markeren zodat je tweet vindbaar is op dat specifieke woord. Gebruik hiervoor #zoekwoord. Je tweets worden gevonden wanneer iemand het zoekwoord op Twitter ingeeft. In je Tweet wordt het met een hashtag gemarkeerde woord trouwens direct een link; wanneer je er op klikt dan verschijnen meer relevante tweets.

Wissel retweets en tweets af

Je kunt tweets van andere gebruikers doorsturen door deze te retweeten. De originele tweet wordt dan doorgestuurd naar je volgers. Het verdient zeker aanbeveling om regelmatig relevante tweets te retweeten want hiermee komt discussie op gang. Retweets worden gewaardeerd en het vergroot de kans op dialoog en interactie.

Vraag om een retweet met PlsRT

Je kunt je volgers vragen om je tweet te retweeten door #PlsRT in je tweet op te nemen. Maar pas op, gebruik dit codewoord alleen in uitzonderlijke gevallen want je komt al snel zeurderig over waardoor je juist het tegenovergestelde bereikt. Wanneer je vraagt om een retweet, laat dan voldoende ruimte in je tweet over zodat er nog iets in kan worden toegevoegd.

Automatiseer je tweets niet

Er zijn allerlei applicaties die automatisch tweets voor je kunnen plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld je blogfeed inlezen en je sociale profielen kunnen tweets plaatsen. Automatische tweets leiden snel tot irritatie want Twitter is juist gebaseerd op persoonlijke berichten. Het beste neem je de tijd om eventuele relevante berichten van je applicaties zelf te bewerken voordat je ze tweet.

Besteed aandacht aan de tekst van je tweet

Omdat er ontzettend veel tweets worden verstuurd is het belangrijk dat de inhoud van je tweet pakkend is. Er is geen toverformule voor een goede tweet want dit zal per doelgroep verschillen. Het verdient hoe dan ook aanbeveling om altijd stil te staan bij de formulering en de opbouw van wat je schrijft. Stel jezelf altijd de vraag of je tweet pakkend genoeg is om door te klikken.

Doseer het aantal tweets en spam niet

Een zekere mate van continuïteit is belangrijk om niet vergeten te worden. Een inactief Twitter account is namelijk dodelijk wanneer potentiële volgers dit aantreffen. En een account vol zinloze berichten maakt ook weinig indruk. Schrijf daarom regelmatig een tweet en gebruik Twitter bij voorkeur iedere dag een of meerdere keren.

Maak gebruik van een planningstool

Niet iedereen kan dag en nacht tweeten maar continuïteit binnen je Twitter account is juist heel belangrijk. Met een planningstool zoals Twuffer.com kun je automatisch berichten inplannen. Dankzij een planningstool bereik je veel continuïteit terwijl de inhoud van je tweets handmatig gebeurd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van automatisering.

Reageer op directe tweets

Vergeet niet dat Twitter bedoeld is voor intermenselijke online communicatie. Je tweets zijn altijd openbaar tenzij je ze afschermt maar je kunt anderen ook rechtstreeks benaderen door een privébericht te sturen. Ontvang je zelf een privébericht met een vraag of opmerking, dan kun je het beste altijd reageren zodat de dialoog met je volgers op gang komt.

Gebruik een social media dashboard

Zeker voor intensieve gebruikers van Twitter heeft een social media dashboard zoals HootSuite veel toegevoegde waarde. Met Hootsuite hou je overzicht over je livefeed, directe berichten, mentions, tweets op bepaalde zoekwoorden en nog veel meer. Je hebt bovendien inzicht in de prestaties van je account dankzij uitgebreide rapportages over kliks, volgers en meer.

Voer de dialoog met je volgers

Communicatie op Twitter draait om dialoog. Je bereikt veel meer volgers wanneer je proactief communiceert met je volgers. Wanneer je gebruik maakt van een social media dashboard dan kun je eenvoudig op zoek gaan naar interessante gebruikers en grotere merken kunnen aan merkmanagement doen door te reageren wanneer er (negatief) over hun merk geschreven wordt.

Schrijf correct en gebruik geen caps

Een spelfout zit in een klein hoekje maar het komt wel slordig over. Zorg er dan ook voor dat je correct en foutloos schrijft. Mocht je een spelfout maken  in een tweet dan kun je de tweet het beste verwijderen en een aangepaste versie live plaatsen. Schrijven in hoofdletters komt schreeuwerig over en is sterk af te raden.

Gebruik een Tweet en een Follow button op je website

Zorg voor een duidelijke Tweet en Follow button op je website. Kies voor je eigen lay-out of kies uit de standaard buttons. Met de Follow button kunnen bezoekers van je website zich direct op je tweets aanmelden. Met de Tweet button (zoals hieronder weergegeven) kunnen bezoekers een leuk of interessant artikel met hun eigen volgers delen.

Volg interessante Twitteraars

Hoe val je op voor gebruikers van Twitter die jou misschien wel interessant vinden? Door hen te gaan volgen! Hou hierbij in de gaten dat je niet zomaar iedereen gaat volgen maar probeer gebruikers te zoeken die daadwerkelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn om je terug te gaan volgen. Zoek hierbij bijvoorbeeld op bepaalde trefwoorden.

Gebruik het ‘linker rijtje’

Wanneer je bent ingelogd, dan zie je aan de linkerkant gebruikers gepubliceerd, die voor jou mogelijk interessant zijn om te volgen. De suggesties worden automatisch door Twitter gepubliceerd op basis van je netwerk en de inhoud van je eigen profiel. Vaak is er veel aansluiting. Zoek hier regelmatig naar interessante gebruikers.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.